Ζέστη αλλά και… καταιγίδες!

Το καλοκαίρι έφτασε για τα καλά, με τον Ιούλιο να κάνει ποδαρικό όπως του… αξίζει. Ζέστη και εξασθένηση του μελτεμιού θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ρου καιρού αυτή την εβδομάδα, ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες.. επιστρέφουν! Όσο και εάν θέλουμε να νιώσουμε ότι το καλοκαίρι είναι εδώ, τα τερτίπια του καιρού θα συνεχιστούν καθώς επιστρέφουν οι μεσημεριανές αστάθειες και οι καταιγίδες, από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα!

Ο Ιούνιος έφυγε με καυτή διάθεση, αφού στους 40 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία το μεσημέρι της τελευταίας ημέρας του Ιουνίου στο Δίον Πιερίας, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος προσέγγισε τους 38 με 39 βαθμούς. Μέχρι την Πέμπτη θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες, στη συνέχεια όμως θα αρχίσει σταδιακή υποχώρηση του υδράργυρου, ενώ καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα Κεντρικά και Βόρεια.

Τα φαινόμενα αρχικά θα επηρεάσουν τα ορεινά, αλλά από το Σάββατο θα επεκταθούν σε πεδινές περιοχές, με τα εντονότερα φαινόμενα να σημειώνονται Κυριακή και Δευτέρα! Προσοχή λοιπόν στο διπρόσωπο Ιούλιο. Μόλις αντιληφθούμε μεταβολή των καιρικών συνθήκων, απομακρυνόμαστε από τη θάλασσα και περιορίζουμε γενικότερα τις μετακίνησης μας στο ελάχιστο.

Ο δρόμος προς την παραλία είναι ανοιχτός αλλά θυμόμαστε: Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές. Για να μπορούμε να χαιρόμαστε όλοι μας την καθαρή θάλασσα και αυτό το καλοκαίρι! Ένα καλοκαίρι που μας καλεί να το πιούμε μέχρι την τελευταία του σταγόνα! Έστω και εάν ο καιρός και η… κυβέρνηση, προσπαθούν να μας χαλάσουν τα σχέδια! Δεν ψαρώνουμε, προχωρούμε ακάθεκτοι και ζούμε τη ζωή καθημερινά!

Αγαπητοί μας φίλοι: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι πλέον διαθέσιμο το νέο μας εγχείρημα Xalazi web TV, προσφέροντας έτσι ένα ακόμη εργαλείο ενημέρωσης, για την καιρική σας ενημέρωση. Το πρώτο weather channel της χώρας, είναι γεγονός και από Σεπτέμβριο θα υπάρχει πλούσια ενημέρωση. Εγγραφείτε στο κανάλι μας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στη χώρα μας αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, μπορείτε να ακούτε και μέσα από το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας 22:00 -00:00 το βράδυ, ενω στις 00:00 τα μεσάνυχτα ακολουθεί η εκπομπή ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ ”ΒEST OFF” με το Γιώργο Τράγκα, από τον Ελλάδα 9.43 Fm. Για σύνδεση με το Radio Xalazi  ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Recommended For You