Χάθηκαν πάνω από 160.000.000.000$

Με μια «απολογία» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ολοκληρώθηκε το «θρίλερ» του πολύωρου blackout που επηρέασε όλα τα social media της εταιρείας.

Tο μεγαλύτερο, «κρασάρισμα» από την ημέρα της ίδρυσής του βίωσε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 το Facebook, αλλά και οι υπόλοιπες πλατφόρμες ιδιοκτησίας του: Instagram, WhatsApp και Messenger.

Είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος «ζει» χωρίς το Facebook από το 2006. Τουλάχιστον έξι ώρες έμειναν εκτός λειτουργίας τα τρία μεγάλα μέσα. Το Facebook επανήλθε λαβωμένο, λίγο μετά τη 01:00 τη νύχτα!

«Συγγνώμη…» από Ζούκερμπεργκ

Με ένα ποστ στο Facebook ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απολογήθηκε στους χρήστες: «Facebook, Instagram, Whatsapp και Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την σημερινή αναστάτωση. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε».

Ο Ζούκεμπεργκ έχασε δισεκατομμύρια

Η απώλεια χρημάτων για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι τεράστια. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του το τελευταίο 24ωρο μειώθηκε κατά 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό ήρθε ως συνέπεια της πτώσης της μετοχής της εταιρείας άνω του 6%, ενώ παράλληλα η ζημιά στην παγκόσμια οικονομία έχει φτάσει στα 160 δισεκατ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες.

Recommended For You