Εντυπωσιακά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας!

Με καλές καιρικές συνθήκες κύλησε το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 32 ⁰C, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας με 33,6 ⁰C. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 25/09, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Όπως διακρίνεται στον παρακάτω χάρτη, η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο 25/09 σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Θράκης και της Κρήτης είναι έως και 8 βαθμούς υψηλότερη, σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 24/09.

Εντυπωσιακές πάντως μπορούν να χαρακτηριστούν οι καιρικές μεταβολές των τελευταίων ημερών. Θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε χειμώνα σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 24/09 στα κεντρικά και βόρεια, με τις ελάχιστες τιμές σε αρκετές περιοχές να βρίσκονται κάτω από τους 0 ⁰C.

Χαμηλό βαρομετρικό ωστόσο στην περιοχή της Ιταλίας, θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει από την Τρίτη, αλλάζοντας κατά τόπους τον καιρό. Νεότερες πληροφορίες όμως για αυτή την αλλαγή, θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού και στην εκπομπή Weather Report, που μεταδίδεται στο Xalazi Tv. Δείτε την εκπομπή της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου, στο παρακάτω βίντεο.

 

Πηγή: meteo.gr – xalazi.gr

Recommended For You