Εμβολιασμοί ανηλίκων: Ναι σε… όλα!

«Πράσινο φως» για την αξιοποίηση των 3.500 παιδιάτρων, ώστε να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών κατά του κορωνοϊού έδωσαν οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων στη σύσκεψη που μετείχαν υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανέφερε πρώτο το protothema.gr.

Στη σύσκεψη μετείχε επίσης ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, που τόνισε ότι το εγχείρημα θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τον έλεγχο της πανδημίας, ενώ αποκάλυψε ότι και τα τρία παιδιά του που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν ήγδη εμβολιαστεί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ότι οι παιδίατροι θα μπορούν να κάνουν τα εμβόλια στο ιατρείο τους, ωστόσο πρέπει να διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, κάτι που θα γίνει σύντομα.

To ερώτημα που προκύπτει βέβαια από τη μεριά μας εδώ στο Newsallday.gr είναι ένα: Γιατί τόση τρεμούλα να εμβολιαστούν τόσο νέα παιδιά, όταν όλη επιστημονική και ιατρική κοινότητα παγκοσμίως γνωρίζει πολύ καλά, ότι είναι μια ηλικιακή ομάδα που δεν κινδυνεύει από τον ιό; Μάλιστα κατά δήλωση Τσιόδρα στο παρελθόν, τα νέα παιδιά και ειδικά κάτω των 15, δεν ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου…

Recommended For You