Ελλάδα και Κύπρος εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής!

Αιφνίδια ενταση στις σχέσεις μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου και της ελληνικής κυβέρνησης μετά την παρουσία του ιεράρχη στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ελπιδοφόρος δέχτηκε την πρόσκληση από τις τουρκικές διπλωματικές αρχές για να παραστεί στην τελετή όπου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, θα εγκαινίαζε το επιβλητικό συγκρότημα απέναντι ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, στο Μανχάταν.

Η ένταση προκλήθηκε κυρίως από το γεγονός ότι στην τελετή αυτή συμμετείχε και ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Τατάρ, με αποτέλεσμα να αντιδράσει αμέσως ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος ακύρωσε αμέσως την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή όπου η Τουρκία φαίνεται να σχεδιάζει την αναβίωση του κλίματος έντασης στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο. Στον αντίλογο ωστόσο επισημαίνεται πως ο κ. Ελπιδοφόρος όφειλε να ασκεί διπλωματική πολιτική, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Οικ. Πατριαρχείου στο οποίο θεσμικά υπάγεται και θεσμικά προέρχεται ως μέλος της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου.

Recommended For You