Εκτός ελέγχου οι φλόγες στις Κεχριές – Νέες εκκενώσεις οικισμών

Ανεξέλεγκτες για δεύτερη ημέρα μαίνονται οι φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη γιγάντια επιχείρηση της Πυροσβεστικής, για τον περιορισμό της φωτιάς σε όλα τα μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων για εκκένωση (προληπτικά) του οικισμού Ντράσσα και της κατασκήνωσης «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Επίσης, έγινε γνωστό πως δόθηκε εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους στο Ρυτό Κορινθίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τοπικών Μέσων, εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το χωριό Άγιος Ιωάννης. Επίσης, λόγω των δυνατών ανέμων το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε και πάλι.

Πληροφορίες του korinthostv αναφέρουν πως ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στο σημείο μεταφέρεται τραυματισμένος στο κεφάλι με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου. Παράλληλα, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Recommended For You