ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο 4 έως την Τετάρτη 8 Ιουλίου σε μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, τοπικά ισχυρούς ανέμους και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Τα εντονότερα και επικίνδυνα φαινόμενα αναμένονται την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η μεταβολή του καιρού θα αρχίσει να γίνεται αισθητή στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και τη Θεσσαλίας, ήδη από την Παρασκευή 03 Ιουλίου όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, με πιθανότητα το απόγευμα να επηρεαστούν και πεδινές περιοχές των παραπάνω περιοχών. Η θερμοκρασία ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, προσεγγίζοντας τους 38 με 39 βαθμούς.

Το Σάββατο 04 Ιουλίου αναμένεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα, ωστόσο και πάλι από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Στερεά και σταδιακά στα υπόλοιπα ορεινά της Κεντρικής και Νότιας χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλάζι και τοπικά ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς.

Την Κυριακή 05 Ιουλίου σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και έντονη πτώση κεραυνών. Στις νησιωτικές περιοχές ο καιρός θα διατηρηθεί καλός, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα. Το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφύγουν τις άκοπες μετακινήσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενδέχεται τα φαινόμενα να εκδηλωθούν, έστω και εάν δεν προβλέπονται. Ο καιρός το επόμενο πενθήμερο κρίνεται ιδιαίτερα ασταθής και σε τοπικό επίπεδο επικίνδυνος. Μόλις αντιληφθείτε σημάδια μεταβολής του καιρού, θα πρέπει να καταφύγετέ σε ασφαλές σημείο.

Αγαπητοί μας φίλοι: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι πλέον διαθέσιμο το νέο μας εγχείρημα Xalazi web TV, προσφέροντας έτσι ένα ακόμη εργαλείο ενημέρωσης, για την καιρική σας ενημέρωση. Το πρώτο weather channel της χώρας, είναι γεγονός και από Σεπτέμβριο θα υπάρχει πλούσια ενημέρωση. Εγγραφείτε στο κανάλι μας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Recommended For You