ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Σφοδρή Κακοκαιρία Από Την Πέμπτη!

Με αρκετή ζέστη έκλεισε ο Σεπτέμβριος του 2019, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Στο σχετικό χάρτη, παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019, όπως αυτή καταγράφηκε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους σταθμούς με τις 8 υψηλότερες μέγιστες, η θερμοκρασία πλησίασε τους 35 βαθμούς στη Μακρακώμη Φθιώτιδας  σταματώντας το θερμόμετρο στους 34.6 βαθμούς,  ενώ στη Λάρισα στους 34.3 βαθμούς. Σε αρκετούς ακόμη σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 33 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου άκρως καλοκαιρινή.

Ωστόσο ο Οκτώβριος φαίνεται πως έχει άλλα σχεδία και ετοιμάζεται να μας φέρει για τα καλά το φθινόπωρο. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο του Xalazi.gr, σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο μεταβολής του καιρού, που εξέδωσε σήμερα το μετεωρολογικό κέντρο και προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας χώρας.

Η μεταβολή του καιρού θα αρχίσει σταδιακά από την Πέμπτη, αλλά ο κύριος όγκος της κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή έως την Κυριακή, με τον καιρό να αλλάζει άρδην και.. οι καλοκαιρινές συνθήκες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά και σήμερα, θα δώσουν τη θέση τους στο βαθύ φθινόπωρο! Δείτε το αναλυτικό έκτακτο δελτίο από το XALAZI.GR κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Firealert.gr/?modal=admin_todo_tour

Recommended For You