ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Σφοδρή κακοκαιρία έως την Κυριακή!

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από την Τετάρτη 05 έως την Τρίτη 11 Αυγούστου με σημαντικές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, αυξημένο ενδεχόμενο προβλημάτων ή ακόμη και καταστροφών, ειδικά σε ευαίσθητες στις πλημμύρες περιοχές. Σημαντική κακοκαιρία διαρκείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες, η οποία θα δώσει μεγάλα ύψη βροχής, χαλάζι και θα επηρεάσει φυσικά και τις αγροτικές καλλιέργειες.

Οι ταξιδιώτες και οι παραθεριστές, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν δύσκολες καιρικές συνθήκες και… αρκετά επικίνδυνες, καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα, θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, ενώ αυξημένε είναι η πιθανότητα εμφανίσεως ανεμοστρόβιλων και κυρίως, υδροστρόβιλων. Όσοι έχουν προγραμματίσει εξωτερικές εργασίες ή εκδηλώσεις, να τις ακυρώσουν!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ XALAZI TV ANΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Βαρομετρικό χαμηλό στη Βόρεια Ιταλία κινείται αργά Ανατολικά -Νοτιοανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από την Τετάρτη έως την Κυριακή, ενώ εκ νέου βροχές αναμένονται από τη Δευτέρα. Η χώρα θα επηρεαστείς στο σύνολο της από την κακοκαιρία έως την Κυριακή, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κάθε φορά. Οι πολίτες λοιπόν θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς ο καιρός μπορεί να καταστεί άστατος.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή 6 – 7 Αυγούστου θα επηρεαστεί το σύνολο της χωράς και το Βόρειο – Βορειοδυτικό Αιγαίο. Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου θα επηρεαστεί κυρίως η Ανατολική και Νότια Ελλάδα καθώς η Κρήτη και το Βόρειο – Βορειοανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο οι συνθήκες είναι ευνοϊκές να σημειωθούν βροχές στο σύνολο της χώρας!

Recommended For You