ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Καταιγίδες το Σαββατοκύριακο!

Σημαντική ανατροπή έχει σημειωθεί στα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημέρων. Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, αναμένεται το κύμα καύσωνα να το διαδεχθούν ισχυρές καταιγίδες και ξαφνικά μπουρίνια το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου. Ο Αύγουστος, αποφάσισε να κάνει θεματική είσοδο, φέρνοντας χαλάζι σε πολλές περιοχές!

Τις τελευταίες ημέρες διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά διασχίζουν τα Βόρεια Βαλκάνια προερχόμενα από τα Βόρεια της Ιταλίας, χωρίς να καταφέρουν ωστόσο να περάσουν από τον Ελλαδικό χώρο, αφήνοντας μόνο τοπικά φαινόμενα αστάθειας σε μεμονωμένες περιοχές της Βόρειας χώρας την περασμένη εβδομάδα. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως, έχουμε μια συγκυρία γεγονότων, που θα αλλάξουν αυτή την κατάσταση.

Το Σαββατοκύριακο, αναμένεται μια ακόμη ψυχρή λίμνη να επηρεάσει τα Βαλκάνια, σχηματίζοντας χαμηλό βαρομετρικό που θα διασχίσει την περιοχή των Βαλκανίων και θα καταφέρει να κινηθεί ελαφρώς Νοτιότερα στην ποιο ακατάλληλη στιγμή, καθώς θα προηγηθεί ένα πολύ καυτό πενθήμερο, με θερμοκρασίες 40 – 41 βαθμών. Αυτός ο παράγοντας θα παίξει καθοριστικό ρολό, να έχουμε μια δυνατή κακοκαιρία!

Το κύμα καύσωνα θα κορυφωθεί το διάστημα Τέταρτη – Παρασκευή, ενώ σταδιακά από το Σάββατο αναμένεται υποχώρηση των θερμοκρασιών, πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα. Ωστόσο, καθώς θα αρχίσουμε να επηρεαζόμαστε από την ψυχρή λίμνη, αναμένονται παράλληλα πολύ ισχυρές καταιγίδες, έντονες χαλαζοπτώσεις και ξαφνικά μπουρίνια, με μια άκρως θεαματική και επικίνδυνη καιρική μεταβολή!

Πηγή: Xalazi.gr

Recommended For You