ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ – Έρχονται καταιγίδες!

Mεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς κατά τόπους ανέμους. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς τα καιρικά φαινόμενα είναι σε θέση να προκαλέσουν προβλήματα ή ακόμη και ζημιές.

Από το απόγευμα και μετά και όσο βαδίζουμε προς αργά το βράδυ, αναμένεται μεταβολή του καιρού στο Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, με βαριά συννεφιά που θα δώσει εκτεταμένες και ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Είναι πιθανά σε παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές, να εμφανιστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι.

Mεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με το Xalazi.gr

Την Τρίτη σύμφωνα πάντα με το μετεωρολογικό κέντρο του Xalazi.gr τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα έως και τις απογευματινές ώρες, οπού και θα αρχίσουν να υποχωρούν. Από το μεσημέρι, θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Θράκη, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα προς το βράδυ θα μετατοπιστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπού και θα εξασθενήσουν προς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πρόσκαιρες βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, χωρίς ωστόσο τα φαινόμενα να είναι σε θέση να προκαλέσουν προβλήματα, ενδέχεται να σημειωθούν από το βράδυ της Τρίτης έως τα ξημερώματα της Τετάρτης και σε περιοχές τις Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Σε γενικές γραμμές πάντως στις παραπάνω αυτές περιοχές, τα φαινόμενα θα είναι ήπια και παροδικά, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με σχετικά καλύτερο καιρό.

Xalazi.gr

Recommended For You