ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΥΣΩΝA

Πολύ θερμές αέριες μάζες θα επικρατήσουν στη Μεσόγειο και θα κινηθούν προς την περιοχή μας, προκαλώντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Το κύμα ζέστης θα μας επηρεάσει από την Τρίτη 28/07/20 έως και τις 05/08/20 με θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις από 12:00 έως 18:00 απογευματινή.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Τετάρτη 29 Ιουλίου έως Παρασκευή 31 Ιουλίου, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα, να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και τους ανέμους γενικά ασθενείς. Τονίζεται ιδιαίτερα, πως η θερμοκρασία το παραπάνω τριήμερο θα προσεγγίσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ XALAZI TV ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Παρά τη μικρή υποχώρηση των θερμοκρασιών με την είσοδο του Αυγούστου, αυτές φαίνεται να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, τουλάχιστον έως το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου, με τη θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Το παρατεταμένο κύμα ζέστης, είναι ικανό να προκαλέσει δυσφορία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη αντίθετα, το φθινόπωρο δείχνει πως βιάζεται να έρθει, καθώς διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά διασχίζουν τη Γηραιά ήπειρο, χωρίζοντας την στα δυο. Εκτεταμένες βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σε αντίθεση με το Νότο, οπού το καλοκαίρι αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, έστω και για.. λίγο! Υπομονή μέχρι να δροσίσει.

 

Recommended For You