Γκάφα με την έρευνα για fake ιστοσελίδες – Στρέφονται κατά παγκόσμιων πλατφόρμων!

Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα Αστυνομία και κυβέρνηση με τις… fake news ιστοσελίδες!

Με μια ανακοίνωση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη, η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα, με τις ιστοσελίδες που εντόπισε για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως, στην ανακοίνωση, πέραν μιας και μόνο ιστοσελίδας, στη συνέχεια αναφέρονται πολύ γνωστές και παγκόσμιες πλατφόρμες, στις οποίες μπορεί ο κάθε χρήστης να ανεβάσει βίντεο και ιστορίες, αναφέροντας μάλιστα ότι θα γίνει και δικογραφία για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες!

Οι πλατφόρμες είναι οι εξής:

Brighteon.com, rumble.com, ugetube.com

Πάλι καλά που η Ελληνική κυβέρνηση και η Αστυνομία, δεν στρέφεται και κατά του YouTube! Το μέγα λάθος της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ότι αναφέρει αυτές τις πλατφόρμες ως ιστοσελίδες, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Κάτι τέτοιο εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αφού το Ελληνικό κράτος, σαφέστατα και δεν μπορεί να στραφεί κατά οποιασδήποτε παγκόσμιας πλατφόρμας.

Η πολλή γενική αυτή ανακοίνωση, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως… επιτυχία της ΕΛΛΑΣ, αλλά μόνο ως μια τεράστια γκάφα, αφού στην ουσία στρέφεται κατά παγκόσμιας πλατφόρμας, όπου ελεύθερα ο καθένας ανεβάζει βίντεο! Η μόνη περίπτωση που κάπως μπορεί να σταθεί, είναι η ιστοσελίδα ellinesithagenis.gr, ωστόσο και εδώ, θα πρέπει η δικαιοσύνη να καταφέρει να βρει το εάν έχουν προκύψει παράνομες ενέργειες.

Από την άλλη, θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι η ανακοίνωση αυτή , θα μπορούσε να έχει και ένα άλλο χαρακτήρα. Απλά προειδοποιητικό. Ότι να, παρακολουθούμε και ξέρουμε τις πλατφόρμες. Όμως η ανακοίνωση αναφέρει ξεκάθαρα, ότι σχηματίζει δικογραφία κατά των συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Απο εκεί και πέρα, το εάν κάποιος χρήστης ή όχι μπορεί να… παρακολουθείται, είναι ένα άλλο θέμα. Ωστόσο οι πλατφόρμες αυτές είναι ελεύθερες και σίγουρα, πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να στραφεί κατά συγκριμένου χρήστη! Τι ακριβώς θέλει να επιτύχει η δίωξη με αυτή την ανακοίνωση, είναι κάτι που μόνο αυτοί ξέρουν. Σίγουρα όμως, όπως έχει βγει η ανακοίνωση, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Το κράτος κυνηγάει αυτούς που έφτιαξαν τις παγκόσμιες αυτές πλατφόρμες! OMG!

Για την ιστορία, η ανακοίνωση της Διωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Από την έρευνα προκύπτει ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

Οι ιστοσελίδες είναι οι ακόλουθες:

Brighteon.com, rumble.com, ugetube.com, ellinesithagenis.gr

 

Recommended For You