Βόμβα από ΙΝΚΑ: «Η ακρίβεια θα συνεχιστεί και το 2022 – Φούμαρα όσα λέει η κυβέρνηση»!

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καναταλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, ξέσπασε κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ, όχι απλά δεν υλοποιούνται αλλά η αισχροκέρδεια συνεχίζει… απτόητη!

Προέβλεψε πως η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και το 2022, παρά τη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, περί «παγώματος» των τιμών έως τα Χριστούγεννα.

Δείτε την συνέντευξη που έδωσε στο newsbomb.gr

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι προβλέψεις σχετικά με την ακρίβεια επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση και την ΕΛΣΤΑΤ. Δεν το λέει το ΙΝΚΑ, το λέει η αγορά. Η ακρίβεια κάνει αφαίμαξη του οικογενειακού υπολογισμού και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να βάλει φρένο», ανέφερε αρχικά ο κύριος Λεχουρίτης.

«…Όταν ακούς από τον υφυπουργό Ανάπτυξης πως οι τιμές είναι υπό έλεγχο, είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Φωνάζαμε από το Γενάρη του 2021 πως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει σοβαρά μέτρα για την αισχροκέρδεια. Δεν είναι δυνατόν να πωλούνται 130% πάνω τα εποχικά είδη. Φρούτα 3 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι ήταν πολύ χαμηλότερες οι τιμές, περίπου 1 ευρώ».

«…Και φανταστείτε να έρθει η αύξηση και στη ΔΕΗ, την οποία δεν έχουμε καν δει στους λογαριασμούς μας. Το ψωμί έχει ακριβύνει επειδή ακρίβυνε το ρεύμα και βλέπουμε τις αυξήσεις αυτές… αναδρομικά από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού!».

Τέλος, η πρόβλεψη του κύριου Λεχουρίτη για την πορεία της ακρίβεια, είναι σοκαριστική:

«Η ακρίβεια δεν θα κρατήσει έως τα Χριστούγεννα, όπως και ο κορονοϊός. Αυτά πάνε πακέτο. Η παγκόσμια κρίση πανδημίας και οικονομίας θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη του καταναλωτή. Το 2022 είναι σίγουρο πως θα το περάσουμε με υψηλότατες τιμές ακρίβειας, ως συνέχεια του 2021».

Recommended For You