Βρέθηκε φιαλίδιο του εμβολίου της Moderna που περιέχει ξένα σωματίδια!

Οι Αρχές του Νομού Καναγκάουα στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι βρήκαν άλλο ένα φιαλίδιο του εμβολίου κατά της COVID-19 της Moderna Inc για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι περιέχει ξένα σωματίδια και ανέστειλαν τη χρήση της υπόλοιπης παρτίδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τρίτη οι Αρχές του νομού διευκρινίζουν ότι ένας φαρμακοποιός βρήκε μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο την ώρα που το έλεγχε για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του. Οι ιαπωνικές αρχές ανέστειλαν την περασμένη εβδομάδα τη χρήση 1,63 εκατομμυρίου δόσεων εμβολίων της Moderna, αφότου ενημερώθηκαν για μόλυνση σε μέρος του αποθέματος. Η Moderna και η ισπανική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει τα εμβόλια της Moderna, έχουν ανακοινώσει ότι η αιτία θα μπορούσε να είναι ένα κατασκευαστικό θέμα και η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ξεκίνησε έρευνα.

Η Moderna έχει ανακοινώσει ότι δεν έχουν εντοπιστεί ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας λόγω του θέματος αυτού. Οι Αρχές του Νομού Καναγκάουα διευκρίνισαν ότι η ιαπωνική εταιρεία διανομής του εμβολίου, η Takeda Pharmaceutical Co Ltd, συνέλεξε το φιαλίδιο που υπάρχει υποψία ότι περιέχει προσμείξεις και ότι περίπου 3.790 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει δόσεις από την ίδια παρτίδα εμβολίων.

Recommended For You