Αρκετά βροχερή η νέα εβδομάδα!

Με βροχερή διάθεση έκανε ποδαρικό ο Αύγουστος και… έτσι θα συνεχίσει όλο το πρώτο 10ήμερο με καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και υποφερτές θερμοκρασίες. Ο φετινός Αύγουστος έρχεται αποφασισμένος να “φρενάρει” την “θερμοκρασιακή φόρα” που προσπάθησε να επιφέρει ο, κατεξοχήν, θερμότερος μήνας του έτους, και να επιβάλλει τα δικά του “θέλω”.

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα συνόδευσε τις βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν το Σαββατοκύριακο 1 -2 Αυγούστου στη χώρα μας. Το Σάββατο το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 4.700 κεραυνούς ενώ την Κυριακή κατέγραψε περίπου 2.600 κεραυνούς. Το Σάββατο καταιγίδα σημειώθηκε στην Αττική, ενώ εντυπωσιακότερο ήταν το φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Η νέα εβδομάδα αναμένεται αρκετά βροχερή, παρά τα ενδιάμεσα διαστήματα με ήλιο. Ποιο επικίνδυνες ημέρες από ένταση των φαινομένων αναμένεται η Τετάρτη 05 Αυγούστου, η Παρασκευή 07 Αυγούστου και το Σάββατο 08 Αυγούστου. Τις παραπάνω ημέρες, δεν αποκαλείται να σημειωθούν προβλήματα από την κακοκαιρία. Μόλις αντιληφθείτε οποιαδήποτε μεταβολή, απομακρυνθείτε από θαλασσιές περιοχές καθώς και από την ύπαιθρο!

Από πλευράς θερμοκρασιών, αναμένεται πτώση του υδράργυρου, οπότε και έως το Σάββατο θα βρεθούμε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Κάποιο αξιόλογο κύμα ζέστης, δεν αναμένεται το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου, ενώ το Βοριαδάκι θα κυριαρχεί. Κατά τα άλλα, η καθημερινότητα μας επηρεάζεται και πάλι από τον ψεύτικο ιό, καθώς πλησιάζει ο 15νταύγουστος και οι αφορισμένοι αρχίζουν να… δαιμονίζονται!

Πηγή: Xalazi.gr

Recommended For You