Απαγόρευση κυκλοφορίας και επιτήρηση από το στρατό!

Πρωτοφανή μέτρα για την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία «Μπάλλος» αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το βράδυ της Πέμπτης.

Αναλυτικά τα μέτρα:

  • Απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή απόψε τη νύχτα 01:00 έως 08:00. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου.
  • Κλειστές οι δημοσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη δαιχείριση του φαινομένου.
  • Τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα που θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση των δρόμων.
  • Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, όπως μηχανήματα και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα υπήρχαν εισηγήσεις και για επιτήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την Αστυνομία και το Στρατό, για να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στους πολίτες, όμως η πρόταση απορρίφτηκε.

Στις 20:00 άρχισε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η σύσκεψη γίνεται «με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη».

Recommended For You