Αλλάζει ο καιρός τη νέα εβδομάδα!

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη, για την εποχή ατμοσφαιρική κυκλοφορία, λαμβάνει χώρα πάνω από την Ευρώπη αποτέλεσμα της οποίας, τα έντονα καιρικά σκαμπανεβάσματα σε πολλές χώρες αυτής, αλλά και τη χώρα μας. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί η βαρομετρική διάταξη, όπου προς τα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα της Ευρώπης κυριαρχούν υψηλές πιέσεις, ενώ προς τα βορειοδυτικά και κεντρικά, χαμηλές.

Αυτή η κυκλοφορία φαίνεται να διατηρείται για πολλές ακόμη ημέρες, με αποτέλεσμα τη νέα εβδομάδα να έχουμε έντονα καιρικά σκαμπανεβάσματα. Οι πρώτες ημέρες της θα ξεκινήσουν με καλοκαιρινό καιρό, για να οδηγηθούμε στη συνέχεια σε φθινοπωρινό αλλά και… ποιο χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο! Αυτό θα συμβεί διότι ένα κύμα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά.

Έτσι λοιπόν περιμένουμε αρκετές και έντονες βροχές στα δυτικά, πιεζόμενο όμως από τις υψηλές πιέσεις στα βορειοανατολικά της Ευρώπης δεν θα καταφέρει να κινηθεί πιο ανατολικά, οπότε θα εξασθενήσει και θα διαλυθεί στο Ιόνιο πέλαγος. Ταυτόχρονα οι υψηλές πιέσεις από τα βορειοανατολικά, θα κατεβάσουν ψυχρές αέριες μάζες με δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά.

Πηγή: Xalazi.gr

Recommended For You