Ένας τραυματίας στην Κρήτη από τα 5.8 Ρίχτερ!

Ο σεισμός αναστάτωσε σχεδόν όλη την Κρήτη ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έγινε αισθητός μέχρι και την Σαντορίνη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, χωρίς τις αισθήσεις του είναι άνδρας που καταπλακώθηκε από την οροφή εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι. Επίσης, υπάρχει αναφορά και για άλλον έναν εγκλωβισμένο στο χωριό Πατσίδερος.

Βράχια έπεσαν στον δρόμο, ένα παλιό κτίριο έχει καταρρεύσει ενώ σοβάδες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών, θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό. O υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, έχουν κινητοποιηθεί και παρακολουθούν τον σεισμό στην Κρήτη.

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος δήλωσε στο newsit.gr: «Μιλάμε για έναν δύσκολο σεισμό… Θέλει προσοχή στα κτίρια να μην κατοικηθούν προτού ελεγχθούν… Πρέπει ο κόσμος να μην μείνει μέσα στα σπίτια».

Recommended For You