Άδεια ράφια και ελλείψεις προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Άδεια ράφια αντικρίζουν οι πελάτες στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ, καθώς οι ελλείψεις προϊόντων πλήττουν πολλές επιχειρήσεις της Βρετανίας.

«Δυσκολευόμαστε να μας παραδώσουν κάποια προϊόντα, διότι απλώς δεν είναι διαθέσιμα», καταγγέλλει ο Σάτιαν Πατέλ, υπεύθυνος ενός καταστήματος στο κέντρο του Λονδίνου.

Πίσω του τα ράφια είναι μισοάδεια. «Την προηγούμενη εβδομάδα μου είχε τελειώσει η coca cola, εξηγεί. «Χωρίς προϊόντα δεν υπάρχει εμπόριο. Με άδεια ράφια, κανείς δεν θα μπει στο μαγαζί». Οι βρετανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού εδώ και πολλούς μήνες, τα οποία ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Τα προβλήματα αυτά ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στη Βρετανία, καθώς η ”πανδημία” προκάλεσε αναταραχή σε όλο τον κόσμο. Στη Βρετανία, υπάρχει έλλειψη 100.000 επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, απαραίτητοι για τη μεταφορά προϊόντων, ενώ στην Κίνα η διαδικασία ανεφοδιασμού των τάνκερ μεταφοράς, γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η Τόμα, μια 22χρονη πωλήτρια αναφέρει: «Δεν υπάρχει τίποτα στις αποθήκες. Έχουμε ελλείψεις σε όλα τα ράφια, δεν έχουμε καν νερό!». Σύμφωνα με την ίδια, οι πελάτες έχουν αρχίσει να ανησυχούν και να ρωτούν τους πωλητές, «μας κατηγορούν» μερικές φορές για τις ελλείψεις κάποιων προϊόντων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You